Genel

İYSAD ve YESİDEF Heyeti Ankara’dan Güzel Haberlerle Döndü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak ile görüşen İYSAD ve YESİDEF Heyeti, sektörün yararına sonuçlanacak önemli kararlar alınmasını sağlamak üzere…

Yerinde üretim projelerinde istihdamı zorunlu personel konusunda yapılan görüşmeler çok olumlu geçti. Yemek firmalarının uygulamada karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini sıralayan İYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, toplantı sonrası yaptıkları ortak değerlendirmede şunları söylediler:

“Çok samimi ve olumlu bir havada gerçekleşen toplantımız sırasında Sayın Ahmet Kavak kurmaylarıyla da görüştükten sonra bizlerle hemfikir olduğunu, en kısa sürede sektörümüzün lehine olacak şekilde çaba sarf edeceğini söyledi. Karar almadan önce konuyu son bir kez de hukukçularına danışacaklarını ve bundan sonra karar vereceklerini belirtti. Diyebilirim ki; aylardır bu konuda göstermiş olduğumuz çabalar karşılığını bulmak üzeredir.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcımız Orhan Erdem ile okullarda yaşanan kantinci – yemekçi karmaşasıyla ilgili görüştük. Niyetimizin kantincilerin yerini almak değil, okullarda yapılan ihalenin kantinciler için ayrı yemekçiler için ayrı yapılması gerektiği yönünde olduğunu belirttik. Kantincilerimiz her zaman olduğu gibi, paketlenmiş ürünler ile tost satmaya devam etsin ancak yemekçiler olarak bizler çocuklarımız sağlıklı beslenme adına annesinin yemeğini okulda da yemeye devam etsin diyoruz. Bu konudaki düşüncelerimizi ve projemizin uygulamasının nasıl olacağı konusunda detaylı olarak bilgi verdik. Sayın Orhan Erdem, konuyla yakından ilgileneceğini ifade etti. Sonraki görüşmemizde konu yazılı olarak netleşecek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir