Genel Manşet

İYSAD Üyelerine Prim Müjdesi

İstanbul’daki yemek sanayicileri, İstanbul Ticaret Borsası’nda işlem gören ürünlerin alımında Borsa’ya ödedikleri binde bir oranındaki bedeli bundan sonra ödemek zorunda kalmayacak.

İYSAD Üyeleri

Borsada işlem gören ürünlerin primini

ödemek zorunda kalmayacak

Yemek sanayicilerinin borsada işlem görmekte olan ürünleri satın alırken İstanbul Ticaret Borsası’na ödemek zorunda kaldıkları binde bir oranındaki bedelin, haksızlık olduğunu, çünkü kanunda, bu bedelin sadece tacirden alınabileceğinin açıkça belirtildiğini söyleyen İYSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi Sedat Zincirkıran, “Hâlbuki bizler tacir değil, tüketiciyiz. Yemek sanayicileri olarak tonlarca aldığımız bu ürünleri satmak amacıyla değil, yemek üretmek amacıyla kullanıyoruz. Bu nedenle yasada da açıkça belirtildiği gibi; bu bedel sadece bu ürünlerin alım satımını yapan tacirlerden alınmalı, bizler gibi tüketicilerden değil” dedi.

İstanbul Ticaret Borsası ile yaptıkları anlaşmanın tüm ticaret borsalarına örnek teşkil edeceğine dikkat çeken başkan İstanbul dışında 40 şehirde örgütlü halde bulunan Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun üyesi olan derneklerimizin başkanları ve üyeleri de kendi bölgelerindeki ticaret borsaları ile bu uygulamayı örnek göstererek, yaşadıkları bu haksızlığı gidermelerinin yolunu açmış bulunuyoruz. Konuyla ilgili destek almak isteyen tüm yemek sanayicilerimiz, federasyonumuza ulaşabilirler. Bunun yanı sıra İstanbul Ticaret Borsası’nın gelecek seçimlerinde İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği olarak 90 üyemizin imzasıyla Borsa içinde yemek sanayicilerinin temsil edileceği yeni bir meslek komitesi kurulmasına karar vermiş bulunuyoruz. Artan kırmızı et fiyatlarının önüne geçmek için de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde İstanbul Ticaret Borsası ile ortak çalışmalar yürütme kararı aldık” şeklinde konuştu.

 

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da, yemek sanayicilerinin bu ortak talebini yerinde bulduğunu belirterek, “Bundan böyle İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Üyesi firmalar, borsada işlem gören ürünleri satın alırken, satın aldıkları firmadan, söz konusu pirimi Borsaya ödediğine dair belgeyi alırsa, İstanbul Ticaret Borsası yemek sanayicisinden bu bedeli talep etmeyecek” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir